Mam na ucte niekolkonasobne viac, ale zalezi, ci to akutne potrebujem - ak hej, hned kupujem, ak nie, odkladam si po castiach a kupim ked si "nasetrim" tolko nad ramec mojej standardnej rezervy.
požičať si od niekoho je tá najväčšia blbosť kto ti už v tejto dobe požičia 300 eur iba nejaký, čo si to môže dovoliť a 300 eur je pre neho ako pre niekoho 5 eur, to už by som predpokladal, že tie peniaze neuvidím tak skoro, možno vôbec
Ehmmm.. V dnešnom systéme kedy človek môže mať prakticky čokoľvek aby ho to uspokojilo,,,,ale ak chceš niečo ozajstné , kvalitné tak sa nedoplatíš keď je to už sekcia fotografovanie, tak foťák máš teraz na každom sračkovom mobile, ak to človek myslí vážne tak fototechnika začína od 3 000€
Utopistický socializmus.
@salora ak chceš mať na vrch, fotiť svadby, akcie a tvoje fotky majú zaujať viac ako fotky konkurencie, ostáva už iba platiť za kvalitnejšiu techniku, tá ide ruka v ruke s kreativitou - nakoľko ti dovolí odfotiť za určitých podmienok to čo lacnejší model nezvládne, a je to tak skoro vo všetkom - ak niečo myslíš vážne štetec z veveričky je niekde inde ako z čínskeho prasaťa
@luboos tak ale Z7 je profesionalna bezzrkadlovka kolko ze tu je na birdzi profi fotografov... resp. aj medzi beznou populaciou... ja fotim dost rokov ale len ako amater (foteniu ludi sa vyhybam) absolvoval som nejake kurzy, poznam par dobrych profifotografov a jeden mi povedal raz jednu celkom uzitocnu vec: nezalezi ani tak na technike ako na premyslani... nez stkacis spust, rozmyslaj. A z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze sa da aj kompaktom urobit lepsia foto ako profesionálnou mašinou. Jasné, treba investovat podla zamerania do skiel, kamos foti napr. vyhradne prirodu, takze potrebuje napr. poriadny teleobjektiv a tichu masinu, ale ja napr. musim skonstatovat, ze sa mi podari urobit lepsie foto napr. UZ Olympusom alebo Nikonom nez Hasselbladom
u mna v podstate funguju prve tri moznosti, prachy sice mam odllozene, ale pokial to nieje nieco megadolezite, tak ich neminiem a radsej pockam do vyplaty a ak to je nedolezite, tak nasporim postupne, pripadne za tu dobu sporenia zistim, ze to vobec nepotrebujem napriklad novy mobil si kupujem uz pol roka a postupne zistujem, ze ho az tak velmi nepotrebujem
@mezomus svojho casu mi banka strhla za vyber z bankomatu v zahranici viac, ako som vyberal... vtedy som si povedal, ze prdim na vsetky banky, zacal som kupovat tehlicky a som spoko... bez banky sa da da pokojne a bez problemov existovat...
@tommyhot Totiž to poznám viaceré osoby,ktoré majú trezor doma a majú ho zabudovaný od výroby domu takže každý robotnícky chuj vie, že je trezor v šatníku/ v kuchyni a pod
Plus samozrejme majú na dome bezpečnostny alarm ale aj ten im niekto inštaloval a ten niekto vie prístupové kody /bohužiaľ /
Tak som skrz to predpokladala, že tam nedržia cash v igelitke ...ale dobre vedieť.
@laurikaaa alarm som si montoval sam, trezor tiez, budova ma securitakov a na poschodie sa nikto nedostane okrem susedov (iba jeden byt) a spominanych securitakov, takze pohoda
@salora ja sa tým trošku živím , a áno robí sa aj súťaž kde sa fotí jednorázovkami s tesca,,, a tie fotky sú parádne, ale preto píšem že technika ide ruka v ruke s kreativitou,,, nové možnosti nové príležitosti, zachytiť niečo inak ako ostatný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@salora high society
Utopistický socializmus.
» digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/nikon-z7/?ppcbe...
predstav si ze cash peniaze mozu mat aj inu podobu nez len papiere vydane bankou
u mna v podstate funguju prve tri moznosti, prachy sice mam odllozene, ale pokial to nieje nieco megadolezite, tak ich neminiem a radsej pockam do vyplaty a ak to je nedolezite, tak nasporim postupne, pripadne za tu dobu sporenia zistim, ze to vobec nepotrebujem napriklad novy mobil si kupujem uz pol roka a postupne zistujem, ze ho az tak velmi nepotrebujem
A myslim taku penazenku ktora vobec nemusi byt fyzicka
@Wewo hovorim o bankovkach cash je stale king (hlavne tu v Azii) a navyse anonymny
Plus samozrejme majú na dome bezpečnostny alarm ale aj ten im niekto inštaloval a ten niekto vie prístupové kody /bohužiaľ /
Tak som skrz to predpokladala, že tam nedržia cash v igelitke ...ale dobre vedieť.
@Tommyhot kolko ta stala instalacia toho trezora?